05 February 2018

Aktiviti Hujung Minggu

Assalamualaikum semua :)



                                                      Sabtu 3 February 2018


Aku ada join event 1Impak di Kolej Kemahiran Tinggi Mara Kuantan..actually aku cuma join zumba jerk pagi tu..hahaha..yes! memang aktif berzumba sekarang..aktif ke? *tangan ke bahu bhai* call time jam 7.00 pagi dah ada kat sana tapi hari tu hujan pulak so jam 7.30 pagi jugak la sampai sana..datang ambik tshirt kemudian mula la berzumba..yehaaaaa!! hehehe


Geng aku hari ada 6 orang,yang join tu kawan-kawan class zumba jugak..hujan pulak on off kan..gasak laaa zumba dalam hujan pun tapi meriah kau!! dapat pulak cikgu yang kepala gila-gila memang kecoh haaa..step beliau lajuu dan cepat..tak terkejar,aku buat mana tahu jerk..yang penting nya seronok sangat.Enjoy!





kami :) Nurul,Liza,Eja,Dayah,Nina & Herda 



Habis zumba tu aku tak tunggu sampai habis program pun..lepak kejap santai minum air lepas tu balik rumah laaa,tido! :)


Aktiviti petang pula,aku pergi jogging dekat Taman Bandar Indera Mahkota ni.. situ memang tempat riadah..sesuai laa untuk jogging dan santai bersama family.Aku boleh buat tiga round je..semputtttt!! hahaha..kawasan taman tu boleh tahan juga laa luas nya..ada tasik dan boleh pusing-pusing naik bot.




cantik kan ! hahaha



Ahad 4 February 2018 


Dari pagi duduk rumah saja tak ada plan pun..petang lepas asar ada jemputan hari jadi anak kawan kat Sungai Soi aku pergi dengan housemate..jadi datin duduk belakang..syokk woo :)





Kak Sue & Eiman 





My favourite okayh 


Untuk Eiman : Happy Birthday yang pertama Tyna ucapkan..semoga menjadi anak yang soleh untuk ibu dan ayah yea..mmuaahhh *takpe nanti tyna suruh ibu eiman bacakan* hahaha 



Lepas celebrate tu pergi lepak pantai pulak dengan kawan kerja..jalan sakan tawww..plan nak pergi Cempaka Inn tapi masa tu agak lewat so decide pergi Teluk Chempedak kemudian Pasar Malam Taman Gelora je la..



Kebiasaan nya bila hujung minggu Teluk Chempedak memang ramai pengunjung..rasa tenang je bila berada di situ..tiupan angin melambai lambai selendang aku..ceh! hahah..





Inilah teman aku..selalu taw jadi Photographer tak berbayar..maseh kak syida :)



Pertama kali pergi Teluk Chempedak lepas ke pantai sebelah sana tu..jalan dia cuma naik jambatan tu terus je lahh sampai Teluk Tongkang..kat situ pun pemandangan cantik jugak..




yeahh disini lah :)





Jarang berlaku Amanina ootd seperti ini



Jam 7.30pm jugak laa gerak balik..tengok matahari terbenam..Subhanallah! cantik sangat..tapi tak sempat nak snap pula..terpesona dengan keindahan Allah..lepas tu pergi pasar malam Taman Gelora.cuma pusing-pusing tak beli apa..last-last makan kat kedai jugak..hahah


Jadi itulah rutin harian aku bila weekend dan tak balik kampung..kalau tak pun pergi hiking..last week tak ada partner so kita isi masa terluang yang mana boleh yerk..haha..apa pun enjoy sangat :) 


Jumpa lagi next entry..Bye 


Assalamualaikum :)









4 comments:

Mieza S said...

meriah nya cuti hujung minggu. hahah. lepastu esok keje mcm tak cuti pulak rasa. selalu kena cmtu.

amanina nasuha said...

Hahah masa cuti,cuti sehabis boleh laaa 😅

Nadia Farhana said...

seronok hujung minggu kalau nadia selamat dalam rumah saja :D

Sharifah Aida Hana said...

memang akan best kalau zumba dengan member!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...