19 September 2014

Liebster Awards

Assalamualaikum..








Sebelum ni tengok kawan-kawan je join Liebster Award ni..tak tahu macam mana nak follow..tapi sekarang dah tahu hokay! terima kasih HandsomeBoy dan Miss Cantik sebab tag..haa hambik nak sangat berpeluh lah nak jawab eh..hehhehe..



Okay aku jawab yang IshakHasimi dulu yaa..


1.  7 Perkara menarik tentang diri anda
-Actually yang nie biar orang yang desscribe sendiri..sebab aku pown x tahu ape yang menarik..Mungkin ada hidung yang agak mancung kot..hahaha..ngeeee :)

2.  Artis yang anda minat
-Yang ni opkos la Tomok..hehehe

3.  Jenama smartphone yang anda suka
-semestinya iphone..dari dulu lagi..tapi sampai sekarang belum mampu nak beli lagi...mahal kot..tapi selesa dengan samsung taw..

4.Jenis blogger yang aku benci
-Selama 4 tahun berblog ni takde lagi benci sape-sape... *bukan ayat cover hokay..ikhlas!

5.Lagu melayu yang paling anda minat
-Sudah tentu Mewangi (Akim & Majistreet)

6.Filem Melayu yang paling anda minat
-Tanda Putera..sebab pasal sejarah..minat sejarah ni weyhhh! hahahah

7.Adakah anda peminat KPOP?
-oh no!!tiada dalam senarai untuk diminati

8.Tempat paling aman bagi anda..
-Dalam bilik kat rumah..sebab memang suka berkurung dalam bilik jer..

9.Cita-cita yang telah anda capai
-opkos sekarang..seorang jururawat..biarpun itu cita-cita yang keempat..

10.Maknan kegemaran
-Nasi Ayam dengan Mee Sup.marvelous!

11.Jika anda blogger berpengaruh di dunia apa yang anda lakukan
-Aku akan buat satu event yang paling-paling-paling dann paling  besar untuk satu kan blogger-blogger lain dan berikan satu pengiktirafan untuk mereka..*tinggi nau hajat aku tu*




Okay now aku jawab yang Miss Cantik pulak yea...


1.5 Perkara tentang diri anda
-Aku lepasan KLMUC dip In Nursing,
-Aku seorang yang x suka memasak..
-Aku suka stalk orang..
-Suka menjeling..dah habit!!
-Suka berimaginasi dan berpuitis

2.Binatang paling tak suka
-Katak

3.Sudah berapa lama berblog
-Already 4 years

4.Vlogger yang anda minat
-Takde

5.Lagu English yang anda minat
-Numb (Linkin Park)

6.Movie English paling diminati
-takde sebab tak suka nonton wayang..

7.Suka tengok cerita Korea
-Tak suka dan tak pernah suka

8.Negara paling best untuk bercuti
-Malaysia sudah..Negeri sendiri pun tak habis travel lagi haa

9.Impian yang telah anda capai
-Dapat pakai uniform side misi biarpun kje klinik jerk..

10.Impian yang belum capai
-Banyak sangat..kalau tulis one by one memang tak kan habis..hahahah

11.Kalau anda ada duit RM 500,00 apa yang anda akan buat
-Semestinya bayar PTPTN.Lepas tu buat apa yang patut..macam-macam akan terjadi nanti..hahahhah...



DONE!!


Ni pulak soalan aku yea..


1.Kenapa orang perlu kenal anda?
2.Kenapa berblog?
3.Pengalaman manis dalam dunia blog?
4.Impian hidup anda?
5.Tabiat buruk dalam hidup anda?
6.Blogger yang paling rapat dengan anda?
7.Sukan yang anda minati dan kenapa?
8.Vlogger atau Blogger yang paling mudah dikenali?
9.Smartphone yang anda idamkan
10.Dalam sehari berapa kali anda SELFIE :)?
11.Kalau anda seorang blogger yang dikenali apakah impian anda?






Okay..Terima kasih :)




5 comments:

  1. hushhhh tengok perkataan katak pun geli geleman dah...

    ReplyDelete
  2. terima kasih sebab jawab soalan yang tak seberapa tu :)

    ReplyDelete
  3. Tak suka k-pop? Hihi.. First time jumpe org x minat kpop. Paling2 pun, minat sorang pun jadi la..ni tak minat langsung. Daebakk!

    ReplyDelete
  4. bagusnya minat sejarah...seronok mengenali nina cintakan tanahair sendiri..

    ReplyDelete
  5. ada rm50 nak bayar ptptn.. haha ,, memang bgus. kalau org lain mesti pikir nak berjoli.. D

    ReplyDelete

You all komen,you all awesome..muaahhhxxx :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...