05 July 2014

Diet Atkins

Assalamualaikum




Selamat Berpuasa semua!Hari ni da hari ke lapan puasa kann...Okay! so entry kali ni nak cerita tentang diet..yeapp diet!! eh bukan aku yang nak diet tu,kalau aku yang diet jawab eh tinggal skeleton laa..hahahha.. bajet slim hokay :)




Ni pasal diet ATKINS...mesti pernah dengar kan?apa tu diet atkins??kenapa dengan diet atkins??okay! jom lah teruskan membaca entry ini dan pengalaman orang yang terlibat dalam diet atkins ni..lets!!





Diet ATKINS nie maksud nya corak pemakanan yang diperkenalkan oleh Dr Robert C.Atkins untuk membantu seseorang mengurangkan berat badan melalui konsep pembakaran karbohidrat dan lemak di dalam badan..Korang yang berkeinginan nak try diet atkins mestilah kena berdisiplin sebab nya misi dan visi korang nak badan langsing kannnn..so kena laa ikut step..Tapiiii bukan sebab nak diet je apa-apa nak buat pown kena ikut step jugak...





ATKINS nie ada 4 peringkat utama..yang (1) Induction yang (2) Ongoing Weight Loss (3) Pre maintenance
(4) Lifetime Maintenance...Di mana peringkat (1) adalah yang sangat penting sebabnya ia adalah tapak permulaan dalam corak pemakanan kita sebelum ni..





Yang ni yang kena elakkan semasa fasa (1) dan banyakan minum air...





Ini apa yang boleh dan apa yang tak boleh semasa dalam prosess ATKINS




Sekarang aku nak tunjuk salah sorang testimoni yang terjebak dengan diet atkins ni..Dia ni da 4 bulan dengan atkins ni..bermula dengan berat 85kg..85 okay!tapi bagi aku 85 takde lah berat tapi as a woman biasalah kan..so dengan atkins ni dia da berjaya dapat berat 67kg..tanpa pengambilan supplement atau pun produk-produk untuk slim mlim ni...Dalam dua minggu pown da nampak perubahan,tapi kena bersungguh laa tanpa ada cheatinglah...Insya Allah kelangsingan yang korang nak tu akan jadi kenyataan..so tahun ni boleh lah beraya sakan kan...da slimmm!!






See!! aku teruja tengok gambar ni..x sabar nak jumpa Raya ni..cantik!!





Perubahan tu jelas kann....




So percaya atau tidak??yes inilah yang sebetulnya..tak perlu takut dengan bahan-bahan tambahan dalam produk..sebab ini real..kalau yang produk mungkin lah takut ada campuran something ke apa ke...Bukan lah yang produk semua tak elok..depends pada diri masing-masing..




Testimoni tu member aii hokay!..hehehe..perasan tak dekat header tu gambar aku dengan siapa?yes dengan dia..Siti Soleha Abd Hamid :) teruskan sahabat dengan atkins kau..tak sia-sia pown..kalau dulu orang duk kutuk macam-macam, laaa orang akan terkejut!! hehehe...




Okay! harap entry ni dapat berkongsi dengan readers tentang DIET ATKINS...walaupun tak sepenuh nya..and thanz to soleha sebab sudi bagi information tentang atkins ni....nak lebih tahu boleh rujuk ATKINS DIET and Kelab Diet Atkins Malaysia..oh yaa..soleha ni ada page,bekaitan dengan Diet Atkins ni.. Mawar Merah Journey..kat situ ad share sikit tentang cara pemakan,exercise ke apa semua...so boleh la tengok-tengok yea :)





Lastly...Selamat Berpuasa dan Berbuka Puasa!Jangan melebih-lebih plak nak beli makanan tu...nanti terlebih berat badan...hehehe..Bye..Assalamualaikum...



PUBLISH!









*kalau ada info yang salah mintak di betulkan..tq :)




















11 comments:

  1. Thanks sygss.. tq sangat haha anyway xkurus sangat lagi..ada next target tqvm kawan dr kecik smpi besar .. tp aku ttp lagi besar dr mu ena.. doakn ak meneruskan misi 55kg

    ReplyDelete
  2. Thanks sygss.. tq sangat haha anyway xkurus sangat lagi..ada next target tqvm kawan dr kecik smpi besar .. tp aku ttp lagi besar dr mu ena.. doakn ak meneruskan misi 55kg

    ReplyDelete
  3. singgah dan follow sini dari blog mialiana :)

    ReplyDelete
  4. Kalau makan gak nasik acaner tuh?

    ReplyDelete
  5. hebat3x.btw,singgah follow sini dari senarai sis mialiana(:

    ReplyDelete
  6. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari perserta Segmen Nak URL Blog #6 by Mialiana.com..done follow sini.. Salam ramadhan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  7. NS pon follow diet ni..ok je..skg kwn ikut...Alhamdulillah..turun dh..semngt kena kuat..rebutlah peluang dibulan puasa nii..hihih

    ReplyDelete
  8. saja mai blogwalking daripada blog MiaLiana. selamat menyambut ramadhan yang ke-23 ;-)

    ReplyDelete
  9. diet tanpa ubatan kan?
    selamat hari raya
    salam kosong kosong

    ReplyDelete

ohsem meyh! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...