14 September 2013

Oh 'Tanda Putera"

Assalamualaikum Love :)

Ahad lepas aku g tengok wayang dengan si Ila ni..bertuahnya lah dapat kawan macam die sebab sudi teman kan aku nak tengok Tanda Putera ni..terima kasih kawan...abeh koje pukul 1 siap-2siap terus g..tak jauh pun East Coast Mall a.k.a ECM..kalau orang kuantan nie memang da familiar gn mall ni..



Tiket pukul 2.30 petang..kiteorang masuk lewat sikit dalam 2.40 petang ..tapi filem  tu tak mula lagi..sadis nya..banyak sangat seat-seat kosong..mengapakah??hmmm...mungkin tak ramai suka sebab ia nya "sejarah"..mungkin je lah...








Bila tengok keseluruhan filem tu..terasa payah nya pihak-pihak atas sana nak majukan negara Malaysia ni..macam-macam berlaku..perkauman,rusuhan pergaduhan...part yang paling sedih bagi aku masa Tun Abdul Razak meninggal dunia kat london..bila jenazahnya dibawa ke Airport Subang,ramai sangat yang datang...dan pada masa tu Tun Hussein Onn serta merta jadi menteri ke 3..



Satu lagi filem ni nampak real dengan situasi sebenar....bagi aku filem ni sangat bagus..dan patut di beri pengiktirafan...pelakon-pelakon nya pun nampak real jugak..owhh tak boleh share lebih-lebih..dan lagi kalau nak tengok filem ni kat wayang..



Haaa da abeh time wayang lepas tu pergi menghabiskan duit untuk shopping plak..banyak jugak woo beli baju..sekali sekala shopping tak salah bukann?? *hahahahaha* lepas shopping berlari-lari cari makanan pulak..haaa taw lapar!! kfc sudah laa...




Tengah tunggu si Ila ni shopping x salah kalau bergambar..heheh
shawl yang gojes tu dari Mulawa Fashion




Lepas ni nak tengok Kl Gansgter 2 plak ..da dalam list da ni..heheh..okay lah..cukup lah review filem Tanda Putera ni..maaf kalau ada yang tersalah tulisan ye..*jangan hentam pulak* taakuuttt!!




#bagi kawan-kawan yang sentiasa pakai CONTACT LENS tu dinasihat kan xpayah lah pakai ye sebab member aku si Ila ni pakai masa tengok wayang sekali bla bla contact lens hilang dalam mata dan terbelah dua..ITU BAHAYA!!!




Ok lah..see u later guys..bye



Assalamualaikum





10 comments:

  1. Bestnya boleh tgk wayang. kita lama da x tgk wayang. kat kg x de wayang.. HAHAAHA

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum amanina. best ke tanda putera? tak tengok lagi... hehehhee sebab spek mata dah rosak. takleh nak tengok wayanggg ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam..best k.sheila..hehe..sy pun wt3 nampak je sbb x pakai spek,..hahahha

      Delete
  3. ramai yg bg respon tanda putera ni bez
    x sabar yumida tunggu cd nya keluar nanti
    nak tgk kisah sejarah gak

    ReplyDelete
  4. tengok kat lappy je kot, nanti nak downlaod citer ni lah bila dah keluar

    ReplyDelete

ohsem meyh! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...