13 July 2012

Alhamdulillah..Rezeki!


Hyeep!! hari nie aku pergi interview untuk bekerja.maklumlah da bosanngg sangat dok dumoh.hari-hari bebel kat mak nak keja!! nak keja!! sampai mak aku cakap dah nk wt guane,mak suh kau kje kilang kau xmboh.bukan xmboh mak tapi kalau boleh nak yang sealiran dengan course yang adik hambik nie,so nanti kalau ade rejeki jadi misi, xlah haru biru..hehehe:)

Tadi dapat call dalam pkul 12.30pm.ngat sape lah kan yang sudi telep0n aku..jawab punya jawab supervisor farmasi punya office suruh aku datang interview pkul 2 ke 2.30.Dengan semangat aku gtaw mak abah aku.Dye0rang pown bagi semangat suruh pergi.dah nok sangat keje kan.

Lepas je abah balik dari semayang jumaat aku da siap.Semangat sangat lah konon.macam-macam nasihat yang aku dari mAk abah..Sampai je dekat farmasi aku aku diberi penerangan sikit lah oleh supervisor,tanye itu tanye ini dan aku jawab dengan selamber jerk.

Lame jugak lah aku dalam farmasi tuh sampai abah tertidur dalam kete.Dye bagi 10 jenis ubat pas tuh dye suruh aku tulis kegunaan ubat tu untuk ape..aku da berpeluh da..Ubat nie aku bukan pro sangat,aku ingat dye suruh kira ubat cam ner kan.yelah da tengok resume aku diploma in nursing.aku tawakal je lah.Sekali dye bagi taw ubat tuh gn kegunaan pas tuh suruh aku hafal..aku pown hafal la..daripada 10jenis, 8 jer aku ingat..hehehe..kira lulus dah lah yang tu..

kedua dye suruh aku mengaji,baca al fatihah gn ayat kursi,baca lah..Alhamdulillah lepas..x lama lepas tu plak,boss call nk dengar Aku baca,aku baca je lah..hehe..boss ada bagi briefing sikit pasal kerja-kerja nie cam mna..dengar suara boss cm tegas lah orangya,boss ingat kan aku bawak telekung,and suruh bawak yassin untuk baca.kerja nie ada 2 shift,shift pagi gn shift petang.untuk permulaan,aku kena shift pagi dulu.Esok da mula bekerja lah aku nya.

Sebelum balik,supervisor tue ingat kan lagi keperluan-keperluan yang penting.nanti keje x lah takut sangat.Sok bermulah aku sebagai seorang pekerja..hihihih :) Sampai dumoh aku gtaw lah family..melepas laa aku nak pergi KL sok sesama org-org tua nie..heeeeeeeee..Xpe-xpe kerja diutamakan..




Aku taw agak memual kan korg yang tengok..inilah aku sebelum interview..simple jerk..:) biasalah xde orang  yang nak ambik kan gmbor,syok sendiri lah..hehehehe..




Ini pulak muka selepas di interview..tempat yang sama sebelum interview..hehehhe..Lega



Fuhhh!! Alhamdulillah..rezeki untuk aku. :) Terima kasih ya allah

Terima kasih semua yang sokong aku.terima kasih bebanyok :-)))




Oke..bye..terima kasih sudi membaca..

Assalamualaikummmm ^______^



6 comments:

  1. interview kan ? bagus betul la kena ngaji n disuruh pulak bawak telekung solat.. rare.. haha

    ReplyDelete
  2. yunkkkkk THNIAHHHHH :))) sonoknyee dh dpt keje. dhlaa mcm bek jer bos nye tuh. huhu ;)

    ReplyDelete
  3. mr emperor : hehe..tulah cm x cye ad jugak boss cm tu

    zack : maceh z...heheh:))

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah dpt gak kerja cari, pengalaman. Gud luck. (Dr org yg terase nak bukak blog awk pas awk ajak tgk kat twitter. :) )

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah dpt gak kerja cari, pengalaman. Gud luck. (Dr org yg terase nak bukak blog awk pas awk ajak tgk kat twitter. :) )

    ReplyDelete
  6. tahniah! gi interview terus dapat keje ek....mantap!

    ReplyDelete

You all komen,you all awesome..muaahhhxxx :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...