24 December 2011

Bila exam jerk cm nie laa jadik nyer...


Hye...da bpe lame x hupdate entry nie yerp???ade laa dlam beberapa hari kan..biar lahhh..x kisah..yang penting nye,skang aku da ade kt kg..yeeaaahh..terasa sangat-sangat bahagia..sebab nye da settle semua beban-beban dalam kepala nie..now,time to rest!!rest & rest!!!

"terima kasih kolej bagi cuti 2 minggu" ^_^ walaup0wn 2 minggu!! asalkan ad cuti...hakhakhakhak...


nie bukan nk citer tentang cuti..belum lagi kot..c0ming so0n..tapi nak citer keadaan masa nk ambik final exam..balik-balik jer p0sting ari tue,terus kena sit for final..dlm kepala nie jgn dok tnyer laaa..dari 100 tue cuma ad 50 jer..lagi 50 ntah kemana laa lepas nye...huhuhu...


biasa la masa exam kan,semua jadi x menentu..semua x stabil...yelah nak fikir sal exam...boleh kate semua x terurus..tidur yang x tentu,tapi makan mesti ikut time..hihihi...tidur p0wn kadang-kadang ad note tepi..kon0n nye note tue resap laa dlm otak tapi hampeehh ^-^..nyenyak sungguh!!!


rumah??jgn citer laa..penuh dengan nota-nota ats meja...yelah study laa katakan...lintang pukang...tapi tue laa trademark umah aku bila tiba nya time exam...

tapi xde lah berselerak sangat..masih lagi ad sifat keperempuanan tue..steadyyyyy!!hahah...












hmmm macam nie laahhh keadaan nyer..ini jerk yg dpt di snap..yg len x dan...hahahha...tapi skang semua nya da oke...betul-betul hilang tension...buku-buku nie??ad kt atas katil tue....hahahaha...

oke laahhh tue jerk nk st0ry..taw x best mane tp thanz laa pada yg sudi mebaca entry nie,,,muuaaahhhhh :-))

oke bye....

15 December 2011

Xkenal maka x cinta kan???



Hye semuaaa...esok jumaat then sabtu..sabtu bersamaan 17hb disember 2011..tamat lah praktikal aku bersama kengkawan selama sebulan kt hosp Alor Gajah,Melaka nie..huh!!pejam mata berkelip-kelip da nk abeh...

Rasa cm baru jerk lagik tarik bagasi ramai-ramai naik bas,skang da nk balik semula..balik tue bukan balik untuk seronok-seronok..kena plak hadap "final exam"fuhhh!!berpeluh laaa cam nie..tapi bukan aku jerk,semua laaa kwan-kawan aku..abeh final nnti baru rase luas sikit pandangan...

Rasa sedih plak nk tinggal umh yang "ala-ala zaman P.Ramlee" nie..sebab ape aku cakap cm tue??sebab nya umh nie mmg ad gaya cm P.Ramlee..umah kayu..tapi aku x kisah..sebab da besa..dulu p0wn umh aku cm nie jugakkk..

Tapi mula-mula sampai tue memang dasyat laaa..sebab nya tengok keadaan kawasan rumah nie yang kot0r..pulak tue sunyi..s0,mcm-mcm laa ad dalam kepala nie...da laa sampai malam..pas tue ramai-ramai pakat cari hotel nk tid0..sebab nya x tahan nk teng0k keadaan umh nie..nk tid0???ape tah lagik kan..

Berjalan laaa mengusung beg cari hotel..malang nya xde...da mcm ank terbuang da..tengah-tengah malam plak tue...isshhhh!!!memang kenangan laaa...tapi bila da kemas-kemas baru laaa nmpak cam umh..da suka duduk sini..kwasan nya p0wn tenang jerk...da xnk balik kl daaa..nk duduk jerk sini...:-)))

Tue laah kan,setiap pertemuan pasti ad perpisahan..cm tue laa jgak cm aku gn rumah nie..:-)))

nie laaa umh yg aku dudukk...

tengokk lahh skang da happy kan :-)))






ape-ape p0wn,aku da serasi sgt-sgt gn rumah nie..nk nages lak :-(((




x kenal maka x cinta kan???da kenal???hurrmmm :-)))


#skang time packing bag untuk balik ke sarang#

oke bye:-)))



14 December 2011

Ph0tosh0ot..:-))) Entry bergambar












#hahaha..ni photosh0ot sesama sendiri jerk#nk jdik model xseberapa..s0 ngadap kamera bsa-bsa p0wn jadi laaa..heheeh:-)))

Menghabiskan masa sesama di tempat p0sting sebelum berperang ke final exam!!!

All the best u all..& to me als0 ^_^


#kami lah GADIS BERKAIN BATIK

Bye...:-)))

13 December 2011

Wordless wednesday #19...kalau "beliau lah" balak aku???




Jom Naikkan Trafik Blog!





Apa yang kalian lihat inilah bl0g saya a.k.a Cik Belalang...

Thanz Mak Dara!!!

11 December 2011

"Turn aku untuk bermadah-madah"


Hye all :-))..Alhamdulillah aku masih boleh bernafas untuk melihat dunia yang penuh dengan keajaiban nie..syukur sesangat...

"Lelaki & Wanita" saling memerlukan bukan??? tapi kenapa salah se0rang dari gol0ngan tersebut selalu dipersalah kan??dipermainkan perasaan??sering kali di tipu??betul!! xde manusia yang sempurna di muka bumi ini...tapi kenapa untuk menjalinkan sesuatu hubugan yang baik susah???

Menjalinkan hubugan itu senang....bagi ayat sikit then trus rasmi "kami da c0uple"..bila da c0uple rasa diri tue ad orang yang sayang,ambik berat..herrmmm mcm-mcm lagi laaaa...kata orang "3 bulan pertama semuanya baek.ok..manis..." bila da lepas tue,semua nya tunjuk cara masing-masing..x suka itu laaa..ini laaaa...

Yang xsuka itu ini tue boleh laa diterima jgak kan..nie ad plak yang keinginan nk ad c0uple lebih dari sepatut nya..hurmmm..lumrah manusia kan???bila da "MR" nie setia,oke..si "MISS" nie plak wt perangai..& cm tuelah sebalik nya...kenapa semua nie berlaku yerk??sebab pasagan kita tue xsempurna sangat ke??? nk cari yang betul-betul sempurna tue susah laaa rasa nya..kalau ad p0wn bertuah laa punya badan...

Kalau betul kita sayang kan pasangan kita tue,terima jelah dia seadanya..dia ada kekurangan dan kelebihan yang tersendiri...xperlu mencari alasan untuk sakit kan hati dia....ingat lahh hari nie kita sakitkan dia,hari-hari mendatang..mungkin dia yang sakitkan kita plak kan??? 

Kepercayaan & kejujuran itu sangat pentingkan dalam sesebuah perhubungan??kerana dengan kepercayaan & kejujuran boleh membuatkan perhubungan itu berpanjangan...Insya allah....


Klu nk cerita tentang "CINTA" memang x kn abeh punya...s0..pada yang ad status "in relationship"."engaged" mahup0wn "married" (if need) terima lah pasagan itu seadanya...suatu hari kita akan bangga dengan "kelebihan & kekurangan yang dia miliki"

kesimpulannya..."Binalah kepercayaan bahawa kita adalah insan yang bernilai & berhak untuk menyayangi serta di sayangi"

oke lahh...that all....


#tetiba dtg angin jiwang cang ginih!!! xde niat nk tuju pada sesapa just ngat pada diri sendiri n juga orang laen...xslah kan???#

#aku juga becakap berdasarkan pengalaman hidup#






09 December 2011

BEN ASHAARI TANYA KENAPA BLOG SAYA LAIN DARI YANG LAIN







Hye semua :-))) cam biase lahh aku kan!!!! entry xde,so nk j0in laa segmen nie...haaaa kalau si abg ben nie wt segmen x pernah nye  xde org join..mesti full..memang dasyat laa lu br0..hehehhe...

0ke,abg ben tnye ape yg len nyer blog kita nie & part mna yag best...

Actually laa kan...belog aku nie xde laaa yang best sangat cm retis-retis laen,yang boleh wt bl0gger-bl0gger len terpukau termasuk laahh aku..hahhaha..teringin jgak nk jadi cm mereka tue...tapi bilaa la mase nye tue kan??? *hanya berangan jerk aku nie..:-))

setiap entry yang aku p0st mesti aku ad selitkan pic-pic yang berkaitan..kadang-kadang tue xde kaitan jgak tapi pic tue kan ad maksud nye tersendiri....yang mana aku rasa sesuai aku selit kan sekali...entry aku jgak ad kaitan dengan life aku..keadaan sekeliling aku..dengan family,kengkawan..dengan ehem..ehem...jgak laaa..hhaahha...selain tue aku ceritakan jgak tentang masa depan aku..semestinya bidang "jururawat" yang aku entry kan.... insya allah....

Aku rasa aku perlu pergi jauh dalam dunia blogging nie..sebab nya aku nk rasa cm ne retis-retis sekarang rasa...aku akan tingktan apa-apa yang perlu...nk jadi retis nie kena pandai tarik minat readers kan...ad yang berjaya dengan tkan-tkan keyboard da terkenal..aku nk jgak cm tue...:-))))

Mana taw 0ne day 0rg carik aku cm abg ben..haaaaa..tue semua rezeki masing-masing kan???? :-)))))
*berangan lagikkkkkk!!!!!!!!


oke lahh..itu sja..klu nk j0in klik SINI oke...





Bakal bl0gger terkenal suatu hari nnti..hikhikhik..:-))))

"Segmen: Kaki Wayang nak review blog"






pilih laaa belog kepunyaan gadis ini yerk..:-)))

05 December 2011

L0ss of the titlle!!!


Aku gian nk ber entry!!! Mase x mengizinkan!!!banyak story yang nk di st0ry kan nie..xpe-xpe..tggu!!!!...kemarin jenjalan melaka gn member-member..memang beshh!!!!!hahah..

Paling best bila aku tetiba datang angin wanita sejati nk pakai baju kurung...bayangkan naik tangga kt A Fam0sa tue gn baju kurung!!!hahaha..tapi tue x jadi masalah p0wn bagi aku lagi bangga adalah kan....heheh..berbaju kurung tue kan cannnnnntikkk...tapi aku x secantik itu..hahahha...

0ke before that neng0k laa dress up aku gn kengkawan nie jap erk..hahhha...

















*tajuk cm ntah pape jerk...-))))

14 November 2011

Pasagan hidup melarikan diri????


Hye...da lame x update entry kan...hurmmm rindu sesangat laaa..tapi nk wt cm ner..oke this time aku nk entry sal jdoh aku yang x panjang bersama "si dia"..hurmmm nk wt cm ner kan..da tertulis kita x boleh nk teruskan relationship nie..sabar je laaa...

Kita berpisah secara x aku duga..sekelip mata jerk awak lesap dari saya..saya sungguh sedihh laa sebab awak dengan saya da lama..start saya form 1 klu x silap..now im already 20 years old..so long right??my mom n my dad also sad but they cannot do anything...mereka cuma mampu ckp "x pelah dik xde rzeki nk wt cm ner...jgn jadi kan itu satu masalah" aku diammmm..rasa bersalah p0wn ad jagk..mcm aku x pandai nk hargai sesuatu yang ad dengan aku...

Sampai skang kite da x berjumpa ag kan??mana awk pergi yerrrkk???dtg laah balik pada saya..saya rindu awakkk sangat-sangat...maaf kan saya selama awak bersama saya,saya banyak berkasar atau "menguriskan badan-badan awk yerk"...saya x sengaja...klu ad jdoh..kite jumpa ag..tapi lepas nie saya da nk pg melaka..awk mesti ad kt sini (johor) kan??? klu kawan saya "terjumpa" awk..saya mnx dyeorg bagi awk balik pada saya k...x p0wn awk jga laa diri baek-baek yerk...
"saya saaaaaaaaaaaaayaaaaaaaaaaang awk..."

Hurmmm sedihh nyerrrr...ini semua dugaan kan...da tertulis awk nk tinggalkan saya..saya kena redha...oke baek!!!saya terima ketentuan itu...




Haaaaa..mesti ingat itu luahan hati aku dengan pkwe kan???xde laaaa...aku xde pkwe p0wn..yang aku mksudkan tue ialah gelang tangan aku...hehehheh..sayang kot....xpe lahhh....nk wt cm ner da hilang kan....


Haduiiii sedih nyer...skang da x de barang yang menampakkan harta seseorang wanita pada aku..seddiiyyhh!!!! sebab aku x suka pkai brang-brang kemas nie...*bkn berlagak..pakai sebab kena paksa dengan my mom..sebab aku suka pakai yang style tali-tali hitam jer..heheheh..





gelang tue laa yang aku mksudkan.......:-(((((

10 November 2011

Terlamabt updateee lorh!!!!!!!!



Hye semua..salam aidiladha...raya kali nie aku kt johor..bkn jalan-jalan tapi untuk praktikal.. selasa lpas  da mula bertugas....kemarin 5hb sampai johor dalam kul 11 lebih..malam..perrgghhh!!memang penat laaaaa...lmbat sampai sebab bertolak lambat..kul 5 petang...

Bukan tue yang nk diceritaiinnn tp cuma nk tunjuk pic-pic kami nie jerk..hehhe..*lame jgak laaa menunggu bas dari kul 11 pagi smpai kul 5ptg..baru bas smpai..hehehe..








Pagi rya menangis jgak laaa dgr takbirrrrrrr tnpa mak abahhh..tapi itulah "pengorbanan" kannnnnnnn???hehehhe..

*lmbt update sbb xde mase nk beron9 seperti biase..hakhakhak..


04 November 2011

Airmata yang dilindungi dengan senyuman



Hye...daa lame kot x berentry nie..agak nye laaa..hmmm x taw laaa nk bercerita tentang ape kan??daripada dok mengarut jer..nnti orang yang bace nie bosan lak...blog nie penuh dengan segmen,GA,contest gn bloglist jerk..aku nie bkn laa pndai sangat nk bercerita cm orang-orang len kan..bkn lah xde cerita tapi xreti nk sampaikan pada orang untuk menarik minat orang untuk membace nyer..klu setakat wt cerita syok sendiri nnti langsung xde yang dtg jenguk blog nie kan....hmmmmm...:-(((

Esok hari..bermula lah langkah aku sebagai seorang yang memegang tanggung jawab sebagai seorang pelajar jururawat..yelahh..sok adalah hari yang akan aku lalui untuk melangkah sebagai seorang yang berjaya suatu hari nanti..insya allah..tanggungjawab aku ke selatan tanah air...Johor & Melaka....bersediakah aku untuk lalui semua nie???semua nye terpulang pada diri aku kan..keyakinan mesti ad dalam hidup aku..klu x cm ner nk capai impian tue kan????

Johor 2 minggu then melaka 1 month..itu semua da biase bg aku..yelaa..berhijrah ke sana ke mari..*bkn berlagak oke...ari sok bergerak..ahad raye..haaa raye??????????? ye laa rye..rye aidiladha..hmmmm..rye kali nie aku x dpt laa beraye bersama family aku juga dengan kawan-kawan kan...walaup0wn itu cuma rye qurban..tp klu da nme rye msti nk bersama family kan???

Sian kt mak gn abah..kmas umh xde org nk tolong....rye kali nie..adik x de laaa..maaf yerp..adik ad tanggungjawab nk di jalankan...adik kena berkorban demi masa depan adik...huhuhuhu..mkan dging tue ngat-ngat laa adik kt perantauan nie yeaaahh..nnti da abeh praktikal adik balik oke..*bru stdnt..nnti klu da kje..lagik laaa kan...:-((( wahhh!!ttbe rase sebak nieyyyhhh........

Nak x nak kena terima laa jgak kan..normal laa tue..hikhikhik...semoga kali nie aku akan dapat ape yang aku hajat kan..insya allah...

Haaa..cukup laaa dulu beremosi kt belog nie..thanz laa pade yang sudi membace nyer...

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...








*tajuk mcm xde kaitan dengan entry jerk???maafffffffffffff!!!!

01 November 2011

"Contest Gambar Cool"



Xnk bebel banyak-banyak..just nk join segmen nie jerp..klu ad sesape rase nk join boleh laaaa....here












Haaaa..nie laa gambar yang menarik bagi aku..suke sangat tengok...hehe..xde edit-edit gambar nie..real nyer..hahaah...

Ade rezeki.insya allah menang..hehhehe...

Wish me gud luck yawww!!!:-))))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...